Högskola | Göteborgs Universitet |
Institution | Kost- och idrottsvetenskap |
Avdelning | |
|
Doktorand |
Sökord | Hushållsvetenskap, miljö,reurshushållning, mobility,sustainability,home economics |
|
|
|
Nätverk/temaområden | |
Globala målen | |
Regioner | |
Land | |
|
Forskning / verksamhet |
Ann Parinder är knuten till den transdisciplinära forskarskolan ”Klimat och Mobilitet” vid Göteborgs MiljöVetenskapliga Centrum (MVC). Den övergripande inriktningen på forsk-ningsuppgiften är formulerad till ”Matvanor och klimatförändringar”. Utgångspunkten i avhandlingsarbetet är att utifrån ett hushållsvetenskapligt perspektiv med fokus på hållbar utveckling studera ungdomars matval och medvetenhet och vad detta har för inverkan på klimatet. Vad har de med sig för preferenser när de flyttat hemifrån, vilken påverkan har uppväxt, skola, vänner och media? Hur agerar de idag och hur tänker de om sina framtida konsumtionsval?
Beskrivning av forskning/verksamhet:
Ej formulerat.
Forskarutbildningens startår: 2005
Beräknat examensår: 2010
Handledare: professor Helena Shanahan
Handledarens institution: Institutionen för hushållsvetenskap
Examinator: Ej Klart |